Eredmények a családok és tanárok tapasztalatai alapján

 

A delfinterápia az alternatív gyógymódok egyik fajtája, mely jelentős pszichoterápiás hatással bír. A delfinek bioenergiája, életenergiája, – az általuk kibocsájtott rezgések-, melyeket a delfin a pácienssel való kommunikációban is használ, javítja a páciensek kedélyállapotát, tudatosságát, koncentrációs készségét, motivációját stb.. A delfinek gyengéd teremtmények, melyek szívesen dolgoznak együtt velünk és segítenek az embereknek.

A delfinnel való munka során a páciensek elkezdik élvezni a delfinekkel való kapcsolódást, mely jelentős fejlődést idézhet elő az állapotukban.

A gyerekek új kapcsolatokat alakítanak ki a delfinekkel, mely a megbecsültségen és a csodálaton alapul. Ez a kapcsolat mentes minden előítélettől, melynek hatására a gyerekek boldogabbak lesznek és belső békére lelnek. A család és a tanárok tapasztalatai szerint a tanulási készségek fejlődése a terápiát követően egy évig észlelhető. A gyerekek az iskolában és az egyéb terápiákon is jobban teljesítenek, mint a terápia előtt.

 

A mi terápiás programunk

 

A Soulscience School terápiás teamje, egy személyre szabott delfinterápiás programot kínál, mely a páciens igényeire és szükségleteire épül. Egy normál terápiás program 10 napig tart, mely során a páciensnek minden nap van delfinterápiája. Egy foglalkozás 30 percig tart.

 

A delfinterápia már közvetlenül is elérhető Magyarországról

 

Eddig a nagy távolság, nyelv és anyagiak miatt nehezen elérhető kezelés,  2001–ben, Dr Murat Kemaloglu úttörő munkájának köszönhetően, elérhetővé vált az európai emberek számára is. Én 2009-ben vettem fel a központtal a kapcsolatot, azóta a központ szolgáltatásai a magyar páciensek számára is közvetlenül elérhetővé váltak.

 

Magamról

 

2003- ban végeztem a PTE Gyógytornász szakán. Azóta foglalkozom halmozottan fogyatékos gyermekek komplex mozgásfejlesztésével és hidroterápiájával. A víz szeretete mellett nagyon közel állnak hozzám a különböző állatasszisztált terápiák. Foglalkoztam pár évig lovas terápiával, ill. 2004. óta kutya asszisztált mozgásterápiás órákat vezetek. Delfinterapeuta tanoncként és fizioterapeutaként 2009. nyarán, egy tanulmányút során pillanthattam bele először egy delfinterápiás központ életébe, s tapasztalhattam meg a delfinekkel való együttúszás, illetve a delfinterápia hatásait.

Mint a Soulscience School által hivatalosan felkért, hazai, kapcsolattartó személy és szakmai koordinátor, azóta van módom együttműködni az antalyai delfinterápiás központ szakembereivel és Dr Murat Kemaloglu professzor Úrral, 2010. óta pedig szakmai kísérőként, fizio- és delfinterapeutaként is segítem a központba érkező magyar páciensek terápiáját.

Olvass tovább: http://www.mamavilag.hu/delfinterapia/

Ha szeretnél eljutni terápiára, de nem tudod, hogyan fogj hozzá, magyar nyelvű jelentkezési lappal, egyéni, személyes szakmai konzultációval, ajánlással és fizioterápiás szakvéleménnyel, igény szerint pedig, korlátozott létszámban- megkönnyítve a kinti eligazodást és növelve a terápia hatékonyságát-, delfinterapeutaként, személyes kíséréssel is hozzá tudok járulni a terápia sikeréhez.

A részletekért vedd fel velem a kapcsolatot!

Email:[email protected]

+3630-307 40 37

Üdvözlettel; Radnics Adrienn Gyógytornász, Hidroterapeuta, Delfinterapeuta